Mirajul - o problema mondiala

Mirajul - o problema mondiala 286 pag.

Autor: Alice Bailey

Colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â

Gen: Filosofie ezoteric─â

Data publicarii: 28/05/2018

Traducator: Cristian Benedict

45.00 lei

┬á┬á┬á ┬á ┬á ┬á ┬á Aceast─â ├«nv─â╚Ť─âtur─â despre mirajul mondial, cauzele ╚Öi remediile sale este unul dintre subiectele de specialitate acordate prima dat─â grupului ale c─ârui instruc╚Ťiuni personale apar ├«n cele dou─â volume ÔÇŁUcenicia ├«n Noua Er─âÔÇŁ. Ideea c─â un mic grup de aspiran╚Ťi devota╚Ťi ar putea lucra ├«mpreun─â ajut├ónd la risipirea ap─âs─âtoarei ├«nv─âluiri a mirajului, care oprim─â umanitatea ╚Öi deviaz─â lumina adev─ârului a fost ini╚Ťial una destul de surprinz─âtoare. Pentru o lung─â perioad─â de timp, progresul spiritual nu a avut nici un alt ├«n╚Ťeles pentru individ dec├ót propria-i dezvoltare personal─â, a╚Öa ├«nc├ót studiul experien╚Ťei spirituale ├«n rela╚Ťie direct─â cu tr─âs─âturile umane este pentru mul╚Ťi o idee revolu╚Ťionar─â. Cu toate acestea, mirajul lumii ÔÇô suma ┬átotal─â a ignoran╚Ťei umane, fricii ╚Öi l─âcomiei ÔÇô poate doar s─â conduc─â la penetrarea luminat─â a celor ├«n care aceste reac╚Ťii emo╚Ťionale s-au dep─â╚Öit ├«n totalitate sau par╚Ťial.
┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Mirajul este, cu siguran╚Ť─â rezultatul unui accent emo╚Ťional negativ, la fel ca rezultatele iluziei dintr-o atitudine negativ─â sau neclar─â a min╚Ťii ├«n urma contactului cu realitatea din spatele aparen╚Ťelor ini╚Ťiale; astfel ├«nc├ót, un om devine victima unor puternice forme-g├ónd auto-create, ce iau na╚Ötere ├«n baza for╚Ťelor personalit─â╚Ťii ╚Öi ale propriului interes.┬á
┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Aceast─â carte supune aten╚Ťiei concep╚Ťiile gre╚Öite existente la toate nivelurile personalit─â╚Ťii vie╚Ťii ÔÇô Maya la nivel eteric, miraj pe plan emo╚Ťional ╚Öi iluzie pe plan mental; punctul culminant este reprezentat de rezultatul unirii celor trei ├«n personalitatea a╚Öa-numitului p─âzitor al pragului.
┬á┬á┬á┬á Sunt prezentate metodele corecte de lucru pentru a disipa mirajul lumii ╚Öi a risipi iluzia lumii, conforme cu tehnicile psihologice moderne acceptate ╚Öi practicate ├«n beneficiul individului. O form─â superioar─â de energie trebuie s─â fie produs─â pentru a sprijini st─ârile blocate. Aceasta ├«nseamn─â ├«n termeni practici c─â Maya trebuie s─â fie supus─â inspira╚Ťiei ╚Öi idealismului planului emo╚Ťional, mirajul ilumin─ârii planului mental, iluzia luminii intui╚Ťiei, o energie buddhic─â, iar ├«ngerul pragului trebuie s─â fie confruntat de ├Ängerul Prezen╚Ťei, Sufletul.
┬á┬á┬á┬á Deoarece aceast─â trasparen╚Ť─â ╚Öi transformare a personalit─â╚Ťii continu─â ├«n individ, el poate ├«ncepe s─â lucreze ├«n mod con╚Ötient, de preferin╚Ť─â ├«n forma╚Ťie de grup la ascensiunea ╚Öi luminarea st─ârii lumii. ├Än aceast─â carte sunt prezentate anumite formule de medita╚Ťie, care pot fi folosite ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â de c─âtre un grup de lucru, dar ar fi nevoie de o mare grij─â din partea individului pentru a evita impulsionarea oric─ârei r─âm─â╚Öi╚Ťe a mirajului ╚Öi iluziei personale. ├Än orice moment lucr─âm cu energia ca ╚Öi c├ónd ar fi o for╚Ť─â impersonal─â, dar care poate produce totu╚Öi un efect personal periculos dac─â motiva╚Ťia nu este suficient de altruist─â, personalitatea suficient de pur─â sau auto-disciplinat─â ╚Öi dinamica puterii de munc─â suficient contopit─â cu iubirea de oameni pentru a crea ├«n╚Ťelegere ╚Öi identificare.
┬á┬á┬á┬á ÔÇ×Nevoia de ajutor a b─ârba╚Ťilor ╚Öi femeilor liberi de iluzie ╚Öi miraj nu a fost niciodat─â at├ót de dramatic prezent─â precum este ast─âzi, iar motivul pentru care am scris este nevoia disperat─â a acestor posibili slujitoriÔÇŁ.┬á