Reaparitia lui Christos

Reaparitia lui Christos 183 pag

Autor: Alice Bailey

Colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â

Gen: Filosofie ezoteric─â

Data publicarii: 01/05/2015

Traducator: Daniela Marinescu

30.00 lei

┬á┬á┬á┬á ÔÇ×├Än fiecare veac m─â ├«ntorc pentru a v─â oferi cele sfinte, pentru a distruge p─âcatul p─âc─âtosului, pentru a stabili dreptatea.ÔÇŁ Este vorba aici despre bine-cunoscutul pasaj din Bhagavad-Gita (tradus─â de Prabhavananda ╚Öi Isherwood), care prin aceste cuvinte s─âde╚Öte speran╚Ťa ve╚Önic─â ├«n inima omului. ├Än aceast─â carte, reapari╚Ťia lui Christos este v─âzut─â ca fiind inevitabil─â pentru continuitatea revela╚Ťiei divine. Nu numai c─â Dumnezeu nu a lucrat niciodat─â f─âr─â dovezi, dar la anumite perioade din istoria evolu╚Ťiei umane, ÔÇ×Cuv├óntul lui DumnezeuÔÇŁ, puterea perceptibil─â a existen╚Ťei Sale s-a manifestat ├«ntr-o form─â anume, cu scopul de a stabili principiile care trebuie demonstrate ├«n timpul ciclului urm─âtor.
┬á┬á┬á┬á Au existat mul╚Ťi astfel de mesageri de-a lungul vremii, manifest├ónd-se prin una sau alta din marile religii ale lumii sau urmat─â de o nou─â form─â de religie bazat─â pe noua revela╚Ťie. Revela╚Ťie divin─â ╚Öi apari╚Ťia periodic─â a mesagerilor sau a Avatarilor se produce, ├«ns─â ├«n conformitate cu legile cosmice, atunci c├ónd exist─â anumite condi╚Ťii ├«n tot sistemul vizat ╚Öi care afecteaz─â fiecare parte, mare sau mic─â. Apoi, un lan╚Ť de evenimente este pus ├«n mi╚Öcare, care ├«n conformitate cu toate legile, ├«n cele din urm─â trebuie s─â lucreze. Rolul pe care mica noastr─â planet─â P─âm├ónt ├«l joac─â ├«n cadrul acestui sistem complex ╚Öi bine func╚Ťional al inter-rela╚Ťiilor pare s─â fie de o importan╚Ť─â vital─â ├«n acest moment. Semnifica╚Ťiile ezoterice ╚Öi planetare ale reapari╚Ťiei lui Christos sugerate ├«n aceast─â carte ca ╚Öi cauze subsidiare ale serviciului s─âu in slujba umanit─â╚Ťii ├«n epoca V─ârs─âtorului.
┬á┬á┬á┬á Acesta reprezint─â ├«nceputul ╚Öi sf├ór╚Öitul unei epoci - ├«nceputul V─ârs─âtorului ╚Öi sf├ór╚Öitul Pe╚Ötilor ÔÇô marc├ónd, de altfel un punct de cotitur─â semnificativ ├«n evolu╚Ťia con╚Ötiin╚Ťei umane de la nevoia individual─â la nevoile omenirii ca ├«ntreg, de la m├óntuirea personal─â la ajutorarea lumii ╚Öi de la materialitate la spiritualitate. Se pare c─â aceast─â tranzi╚Ťie culminant─â trebuie s─â fie ÔÇ×marcat─âÔÇŁ ├«n ambele etape ale sale, ├«nceput─â ╚Öi terminat─â de c─âtre ├Änsu╚Öi Hristos printr-un principiu ├«mp─âm├óntenit ├«n con╚Ötiin╚Ťa uman─â, care ├«ntruchipeaz─â nu numai dragostea sau existen╚Ťa lui Dumnezeu pentru epoca Pe╚Ötilor, ci ╚Öi noua autoritate a viitorului, ÔÇ×va s─â fieÔÇŁ a lui Dumnezeu, ├«n care doar Dumnezeu are rolul de vindec─âtor ╚Öi protector des─âv├ór╚Öit.┬á
┬á┬á┬á┬á Iminenta reapari╚Ťie a lui Christos este anticipat─â ╚Öi a╚Öteptat─â de c─âtre mul╚Ťi, ca ╚Öi c├ónd El ar apar╚Ťine ├«ntregii omeniri f─âr─â a ╚Ťine seam─â de diferitele dogme ╚Öi doctrine religioase. ÔÇ×Cel a╚Öteptat de to╚ŤiÔÇŁ va hot─âr├« El ├Änsu╚Öi modul ╚Öi momentul apari╚Ťiei Sale ╚Öi sfera de manifestare ├«ntr-un mod care s─â nu creeze ├«ntre oameni diviziuni sau separ─âri fie religioase, fie sociale sau ideologice. Nu numai c─â va veni ca primul Fiu al lui Dumnezeu, ci ╚Öi ├«n calitate de Conduc─âtor al Ierarhiei Spirituale, guvernatorul intern al planetei. El este, prin urmare, un mare conduc─âtor al lumii, reprezent├ónd ├Ämp─âr─â╚Ťia lui Dumnezeu ╚Öi av├ónd un rol precis ├«n lumea p─âm├óntean─â. El vine ├«n slujba omenirii pentru a stabili, prin puterea ├«nv─â╚Ť─âturii ╚Öi a exemplului, principiile pe baza c─ârora o lume unit─â, interdependent─â ╚Öi interactiv─â ├«╚Öi poate crea noile sale sisteme materiale ╚Öi institu╚Ťii spirituale pentru noua civiliza╚Ťie. Preg─âtirea pentru a doua venire este responsabilitatea omenirii; este pentru cei care cunosc ╚Öi accept─â revenirea iminent─â a lui Hristos pentru a preg─âti min╚Ťile ╚Öi inimile oamenilor s─â-L recunoasc─â ╚Öi s─â-L primeasc─â ╚Öi s─â creeze acele condi╚Ťii de echilibru ╚Öi de aliniere spiritual─â care ├Äl vor atrage, ├«n cele din urm─â ├«n ad├óncul inimii noastre. Nu conteaz─â sub forma a ce mesaj sau revela╚Ťie va veni Christos, nu conteaz─â ce principiu sau energie va putea El statornici pe P─âm├ónt ├«n folosul umanit─â╚Ťii, pentru c─â El nu vine pentru a salva omenirea de efectele propriilor sale p─âcate, ci va veni, ├«nc─â o dat─â pentru a ar─âta omenirii cum poate supravie╚Ťui ├«n contextul noilor condi╚Ťii ╚Öi oportunit─â╚Ťi pe care le are.