TOTI AUTORII

Alice Bailey

     O scriitoare prolific─â ├«n ceea ce prive╚Öte misticismul ╚Öi ├«ntemeietoare a mi╚Öc─ârii ezoterice interna╚Ťionale, Alice Bailey s-a n─âscut pe 16 iunie 1880, ├«n Manchester, fiind fiica unui inginer. Dup─â o educa╚Ťie sever─â aceasta a intrat, pentru o perioad─â ├«n mi╚Öcarea evanghelic─â ├«mpreun─â cu armata britanic─â, care a dus-o ├«n India. ├Än 1907 scriitoarea s-a c─âs─âtorit cu Walter Evans, pe care l-a cunoscut ├«n India ╚Öi au emigrat ├«n America, unde el a devenit preot episcopal. C─âs─âtoria nu a fost una reu╚Öit─â, iar dup─â na╚Öterea a trei fiice, Alice Bailey a reu╚Öit s─â se separe ╚Öi, mai t├órziu s─â divor╚Ťeze de so╚Ťul ei.
     ├Än america, Alice Bailey a descoperit lucr─ârile lui Madame Blavatsky ╚Öi a ├«nceput s─â colaboraze cu Societatea Teozofic─â.  Religia cre╚Ötin─â, dogmatic─â ╚Öi strict─â pe care ea o urmase mai ├«naiante a ajutat-o s─â-╚Öi l─ârgeasc─â orizontul spiritual, iar figura lui Hristos a r─âmas ├«n centrul convingerilor sale. Mai t├órziu ea a fost dezam─âgit─â de intrigile meschine ale Societ─â╚Ťii Teozofice ╚Öi a ├«ncetat s─â mai fie un membru activ al acesteia, dar a recunoscut ├«ntotdeauna beneficiile pe care teozofia le-a adus ├«n via╚Ťa ei.
     Doctrina lui Blavatsky legat─â de credin╚Ťele oculte au condus-o spre identificarea unui spirit, care, spune ea, a ghidat-o de la v├órsta de 15 ani. ├Än 1919 scriitoarea spune c─â a fost contactat─â de spiritul unui alt individ pe care ea l-a numit ÔÇ×TibetanulÔÇŁ ╚Öi l-a idenficat cu adeptul ocultismului Djual Khool amintit de c─âtre Blavatsky. Dup─â c├óteva ezit─âri ini╚Ťiale ea a acceptat s─â fie ├«ndrum─âtoarea acestuia. Rezultatul s-a concretizat ├«ntr-o serie de c─âr╚Ťi pe care le-a intitulat ÔÇ×TibetanulÔÇŁ (al c─ârui nume ea ├«l scria ÔÇ×Djwhal KhulÔÇŁ) dictat de c─âtre o voce interioar─â. Cel mai popular, dar ╚Öi cel mai greu de citit este amplul volum ÔÇ×Tratat asupra Focului CosmicÔÇŁ, o carte mai dificil de parcurs chiar ╚Öi dec├ót opera lui Madame Blavatsky, ÔÇ×Doctrina Secret─âÔÇŁ, dar care con╚Ťine ni╚Öte diagrame cosmice interesante. Unele din aceste diagrame s-au reg─âsit mai ├«nt├ói, ├«n forma lor original─â ├«n literatura teozofic─â.
     Niciunul dintre aceste materiale vaste nu are  nicio leg─âtur─â cu Buddhismul Tibetan autentic, ├«n ciuda faptului c─â includ destul de multe elemente ale teozofiei ╚Öi cre╚Ötinismului popular. Evident c─â avem de a face cu un exemplu de comunicare canalizat─â, care integreaz─â elemente ale subcon╚Ötientului mijlociu; dar, de asemenea, ca ╚Öi ├«n cazul lucr─ârii ÔÇ×SethÔÇŁ a lui Jane Robert, nu poate diminua posibilitatea simbiozei psihice cu o entitate superioar─â exprim├óndu-se prin intermediul subcon╚Ötientului ei. 
     ├Än 1920 Alice s-a c─âs─âtorit cu un alt teozof, Foster Bailey ╚Öi ├«n 1923 au deschis The Arcane School pentru a-i ├«nv─â╚Ťa pe discipoli cum s─â promoveze M─âre╚Ťul Plan Universal sub ├«ndrumarea ierarhiei interioare de ordin spiritual condus de c─âtre Hristos. Dup─â moartea sa din 1949 ╚Öcoala a fost condus─â de c─âtre so╚Ťul s─âu. Aceasta ├«nc─â se dezvolt─â ca o mare asocia╚Ťie interna╚Ťional─â ╚Öi o organiza╚Ťie, Lucis Trust, creat─â pentru a se ocupa de aspectele legale privitoare la publicarea c─âr╚Ťilor ╚Öi ╚Öcoal─â. Influen╚Ťa scrierilor dificile ale doamnei Bailey a fost chiar mai important─â dec├ót cea a lui Blavatsky ├«n mi╚Öcarea Noua Er─â.
     P├ón─â ├«n prezent, parcursul scriitoarei Alice Bailey a inspirat ╚Öi continu─â s─â ├«i inspire pe mul╚Ťi. Faptul c─â nu a urmat drumul teozofic ne├«nsemnat ╚Öi ├«nv─â╚Ť─âturile Noii Epoci precum Summit Lighthouse poate indica faptul c─â se g─âse╚Öte la un nivel mai ├«nalt de comunicare canalizat─â. 
Constiinta Atomului

Autor: Alice Bailey, colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â, data publicarii: 01/05/2015

├Än aceast─â carte, scriitoarea Alice A. Bailey prezint─â cititorilor m─ârturia ╚Ötiin╚Ťei ├«n privin╚Ťa rela╚Ťiei dintre materie ╚Öi con╚Ötiin╚Ť─â, oferind o prezentare inedit─â a unor concepte de baz─â referitoare la evolu╚Ťie - ├«n general, ╚Öi la evolu╚Ťia umanit─â╚Ťii - ├«n particular.

15.00 lei
Reaparitia lui Christos

Autor: Alice Bailey, colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â, data publicarii: 01/05/2015

Preg─âtirea pentru a doua venire este responsabilitatea omenirii; de a preg─âti min╚Ťile ╚Öi inimile oamenilor s─â-L recunoasc─â, s─â-L primeasc─â ╚Öi s─â creeze acele condi╚Ťii de echilibru ╚Öi de aliniere spiritual─â care ├Äl vor atrage, ├«n cele din urm─â ├«n ad├óncul inimii noastre.

30.00 lei
Sufletul si Mecanismele Sale

Autor: Alice Bailey, colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â, data publicarii: 20/10/2016

├Än aceast─â carte este explicat foarte clar modul ├«n care structura uman─â func╚Ťioneaz─â de fapt, ├«n p─âr╚Ťile sale componente. Acesta este un obiectiv acceptat pentru aspirantul care ├«nva╚Ť─â s─â fac─â din elementele personalit─â┼úii sale un instrument care s─â ├«i foloseasc─â sufletului.

35.00 lei
Mirajul - o problema mondiala

Autor: Alice Bailey, colectia Alice A. Bailey - 24 de c─âr╚Ťi de filosofie ezoteric─â, data publicarii: 28/05/2018

Aceast─â carte supune aten╚Ťiei concep╚Ťiile gre╚Öite existente la toate nivelurile personalit─â╚Ťii vie╚Ťii ÔÇô Maya la nivel eteric, miraj pe plan emo╚Ťional ╚Öi iluzie pe plan mental; punctul culminant este reprezentat de rezultatul unirii celor trei ├«n personalitatea a╚Öa-numitului p─âzitor al pragului.

45.00 lei